Conceituando entidades comerciais em saúde pública: além de commodities insalubres e corporações transnacionais

Lacy-Nichols J, et al., 2023. Fonte: https://actbr.org.br/uploads/arquivos/5%29-Artigo-2-Conceituando-entidades-comerciais-em-saude.pdf
Food industry and corporate political activity in response to the COVID-19 pandemic in Brazil: public health or public relations?

Mialon M; Pinsky I, 2020. Fonte: https://wphna.org/worldnutritionjournal/index.php/wn/article/view/828/699
Reflexões sobre ideias e disputas no contexto da promoção da alimentação saudável

Burlandy L, et al., 2021. Fonte: https://www.scielo.br/j/csp/a/g8kSyP3Dcx5RmvfsNYyft4p/abstract/?lang=pt
Medidas regulatórias de proteção da alimentação adequada e saudável no Brasil: uma análise de 20 anos

Pereira TN, et al., 2021. Fonte: https://www.scielo.br/j/csp/a/y4DjrLsNRnNCKJLxw4zmWRs/?format=pdf&lang=pt
Corporate interest groups and their implications for global food governance: mapping and analysing the global corporate influence network of the transnational ultra-processed food industry

Slater S et al., 2024 Fonte: https://doi.org/10.1186/s12992-024-01020-4
Mechanisms for addressing and managing the influence of corporations on public health policy, research and practice: a scoping review

Mialon M, et al., 2020. Fonte: https://bmjopen.bmj.com/content/10/7/e034082.info
Public health and the ultra-processed food and drink products industry: corporate political activity of major transnationals in Latin America and the Caribbean

Mialon M; Gomes FS, 2019. Fonte: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10260506/
Políticas de promoção da saúde e potenciais conflitos de interesses que envolvem o setor privado comercial.

Burlandy L, et al., 2016. Fonte: https://www.scielo.br/j/csc/a/bBvBNZFrFmkKdJQSqQWhdLL/?format=pdf&lang=pt
Conflitos de interesse em alimentação e nutrição

Gomes FS, 2015. Fonte: https://doi.org/10.1590/0102-311XPE011015